Російське командування насильно призиває до війська студентів, - ГУР

У зв'язку з масовим дезертирством російських військовослужбовців в рядах бойовиків "ЛДНР" терористи поповнюють свої банди за рахунок студентів середньо-технічних і вищих навчальних закладів.

Терористи поповнюють свої ряди за рахунок студентів. Фото: Аргумент.

Командування російських з'єднань і частин активізувало насильницьку призовну кампанію серед населення тимчасово окупованого Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони, передають Патріоти України.

"У зв'язку зі значним некомплектом особового складу з'єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, що пов'язано з масовим дезертирством російських військовослужбовців, окупаційне командування інтесифікувало насильницьку призовну кампанію серед населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, серед іншого - за рахунок студентів середньо-технічних і вищих навчальних закладів", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за інформацією ГУР, у навчальних центрах скорочено термін підготовки молодого поповнення за всіма військовими спеціальностями. Як наслідок, зростає кількість небойових втрат, пов'язаних із низькою професійною підготовкою новобранців.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...