"Російські лобісти вільно почуваються в коридорах українського уряду", - експерт

Віталій Бала прокоментував рішення уряду про допуск російських вагонів на український ринок

Фото: www.volynpost.com

Українським дипломатам важко воювати за продовження західних санкцій проти російської економіки, поки наш власний уряд приймає рішення на користь росіян. Так прокоментував рішення уряду про допуск російських вагонів на український ринок директор Агенства моделювання ситуацій Віталій Бала, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Подробности".


«Для подібних рішень взагалі немає ніяких зрозумілих підстав. Єдине пояснення уряду щодо недостатньої кількості вітчизняних вагонів не витримує ніякої критики, адже в Україні існують достатні потужності для виробництва необхідної кількості вагонів, електровозів і всього супутнього обладнання. Уряд, Мінінфраструктурита Укрзалізниця в стані скласти прогноз потреб, оцінити наявні ресурси тарозмістити відповідне державне замовлення. Якщо ігнорувати оновлення власноговагонного парку - то так, прийдеться іти на поклон до країни-агресора.

Можливо, для когось залучення російських вагонів потрібне для оформлення непрозорих схем поставок вугілля із територій ОРДЛО, з оплатою по схемі«Роттердам+» та отримання надприбутків за рахунок війни? Як би не було, а подібні рішення доказують одне: російські лобісти вільно почуваються в коридорах українського уряду», - вважає експерт.

«В умовах війни подібні рішення повинні проходити не лише погодження у Мінфіні чи Мінінфраструктури. Подібні рішення треба відправляти на експертизу в МЗС, їх повинна оцінювати СБУ, і якщо Служба безпеки не мала можливості застерегти подібні помилки, то можливо вона розбереться з тими, хто пролобіював вигідні Кремлю рішення, та допоможе їх виправити.

І найголовніше, такі рішення ставлять під сумнів європейські санкції накладені на Росію, та посилюють меседж її лобістів, мовляв, чому ЄС має фінансово страждати від санкцій, в той час як Україна працює у звичному економічному режимі із РФ. Російське лобі активно працює в українському уряді», - додав Віталій Бала. Як відомо, минулого тижня, в час коли Президент України брав участь у засіданніООН, Уряд дозволив використовувати російські вагони для перевезення енергетичного вугілля і формування запасів палива.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...