Російські військові відмовляються ставати "іхтамнетами" і погрожують Кремлю Європейським судом з прав людини

Контрактники 18-ї омсбр ЗС РФ подають судові позови у відповідь на тиск і залякування керівництва.

Перспектива стати "іхтамнетами" не дуже тішить російських військових. Фото: dt.ua.

Військовослужбовці 18-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади Збройних сил Росії, яких змушують вирушати на окуповані території України, погрожують своєму командуванню Європейським судом із прав людини. Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки при Міністерстві оборони України в Facebook, передають Патріоти України.

"У відповідь на тиск із боку командування частини і погрози розірвати контракти в односторонньому порядку без права на пільги, контрактники бригади подають судові позови і погрожують дійти до Європейського суду з прав людини, де розкриють відомі їм таємниці Кремля на тему "їх там немає".

За даними ГУР Міноборони, російські військові не хочуть їхати воювати на окупований Донбас через збільшення кількості смертей та ускладнень після отриманих поранень. Зокрема, смертельні випадки у рядах 18 омсбр були викликані несвоєчасним наданням кваліфікованої медичної допомоги.

Як повідомляли Патріоти України, напередодні українська розвідка висміяла військову міць Росії, зазначивши, що 27% бойових кораблів Балтійського флоту РФ несправні.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...