Російсько-саудівська енергетична війна посилюється: У Саудівській Аравії планують збільшити видобуток газу в півтора рази

​Запаси газу в Саудівській Аравії оцінюються в 8,5 трлн кубометрів. До 2030 року керівництво країни розраховує наростити видобуток до 23 млрд кубічних футів.

У Саудівській Аравії планують збільшити видобуток газу в півтора рази. Фото: vestifinance.ru.

Уряд Саудівської Аравії поставив за мету збільшити видобуток природного газу в країні з поточних 12 млрд кубічних футів (340 млн кубометрів) до 17,8 млрд кубічних футів (504 млн кубометрів) до 2020 року, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

До 2030 року керівництво країни розраховує наростити видобуток до 23 млрд кубічних футів. Тобто, за найближчі три роки саудівці збільшать видобуток газу в півтора рази, а за 13 років - в два рази.

Відзначається, що Saudi Aramco, державна нафтогазова корпорація Саудівської Аравії, підписала контракти на реалізацію проекту з видобутку газу Fadhili вартістю $13,33 млрд, анонсованого в минулому році. Також компанія планує інвестувати ще близько $10 млрд в інші газові проекти, включаючи розробку глибоководних родовищ в Червоному морі, сланцевих ділянок на півночі країни і збільшення видобутку газу на існуючих нафтових родовищах.

Дані плани є частиною стратегії по переходу з нафти на газ в якості палива для енергетичних станцій в країні. У минулому році країна споживала в середньому близько 600 тис. Барелів нафти на добу для виробництва електроенергії, причому в літні місяці показник сягав 900 тис. Б / д. Нарощування видобутку газу дозволить скоротити споживання нафти, яка піде на експорт.

Запаси газу в Саудівській Аравії оцінюються в 8,5 трлн кубометрів.

Так що, як справедливо констатувало на початку поточного місяця американське видання American Thinker, «російсько-саудівська нафтова війна посилюється».

Також нагадаємо, глава державної нафтовидобувної компанії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) Амін Нассер офіційно оголосив в травні, що Саудівська Аравія планує істотно збільшити видобуток вже в 2016 році і посилити свою присутність на світовому ринку.

«Саудівська Аравія знищить Росію» - статтю під таким зловісним заголовком опублікувала в грудні минулого року ізраїльська газета Ynet. У ній розповідається про плани саудитів рішуче битися на нафтових ринках з Росією і Іраном.

До речі, сьогодні до 9 години ранку по Києву ціна на нафту Brent впала до 46,0 дол за барель. Це, так би мовити, попутна хороша новина ...

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...