Російський журналіст-втікач, який викрив "Петрова" і "Боширова", обіцяє нову серію розслідувань (відео)

Головними джерелами своєї інформації Сергій Канєв назвав високопосадовців російської військової розвідки ГРУ, з якими він знайомий ще з молодості і які допомагають йому, оскільки не підтримують режим Путіна та його загарбницькі війни.
Сергій Канєв. Фото: скріншот з відео.

Незалежний російський військовий журналіст-розслідувач Сергій Канєв, котрий після своїх публікацій про теракт у британському місті Солсбері, змушений був виїхати з країни, готує цілий цикл матеріалів про міжнародну мережу диверсантів ГРУ. Про це він розповів ввечері 13 жовтня 2018 року в ефірі програми "Студія Захід з Антоном Борковським", передають Патріоти України.

"Я вирахував не тільки ось цих двох. Я вирахував цілу групу людей, які одночасно з ними приїхали до столиці (Москви - ред.), практично одночасно отримали нові документи. І зараз я їх виявив у багатьох країнах світу - під прикриттям у посольствах (Росії - ред.), у якихось торгових представництвах", - розповів журналіст.

За словами Канєва, це питання є "дуже цікавим". "Що вони там роблять, у посольствах? Якщо їх навчали на диверсантів, а вони працюють в посольствах. Тут у мене багато запитань", - додав він.

При цьому головними джерелами своєї інформації Канєв назвав високопосадовців російської військової розвідки ГРУ, з якими він знайомий ще з молодості і які допомагають йому, оскільки не підтримують режим Путіна та його загарбницькі війни.

На питання ведучого, чи не боїться він за своє життя та безпеку близьких йому людей, Канєв відповів, що проінструктував батьків, котрі лишилися у Росії, як поводитися під час обшуку. А сам він, лише коли опинився на Заході, перестав відчувати постійну небезпеку.

"Я вранці прокинувся - вже тиждень тут був - і як же гарно мені. Наче половина мене кудись пішла. Звичайно ж, не бояться лише відморозки. І якщо вони захочуть дістати мене за мої публікації (а вони ще будуть, і вони це знають, я цього не приховую), я, звичайно, не сумніваюся, що вони зможуть мене тут дістати. Тут все вже залежить від мене. Я до цього готовий", - підсумував Канєв.

Джерело: Еспресо.ТV

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...