Росію підірвала гучна заява: З'їзд партії "Яблуко" закликав повернути Крим Україні

Одна з провідних політичних сил "Єльцинівської відлиги" першою серед партійних утворень РФ закликала повернути анексований півострів.

Фото: http://www.sobytiya.info/

Вчора, 1 липня, з'їзд російської партії "Яблуко" схвалив передвиборчу програму, в якій закликав припинити незаконну анексію Криму, повідомляють Патріоти України з посиланням на События.

"Наша позиція гранично ясна: ми за непорушність кордонів у Європі, ми за територіальну цілісність України і ми вважаємо, що Крим належить Україні, його анексія незаконна і має бути скасована. Ми вважаємо, що майбутнє Криму повинні визначати жителі півострова на основі відповідного законодавства. ми не вважаємо законним референдум, спішно і поза всякими правилами, законів і норм, проведений під "охороною" російських збройних сил ", - йдеться в документі.

Тези щодо Криму поміщені в програмі в розділах "Зовнішня політика" і "Росія в глобальному світі".

У документі також наголошується на необхідності виконання Мінських угод по Донбасу і "виведення незаконних збройних формувань, військової техніки, бойовиків і найманців з території України".

На з'їзді також було прийнято політичну заяву, в якому негативно оцінена діяльність нинішнього складу Держдуми.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....