"Россия нах**": У Києві напали на будівлю диппредставництва Російської Федерації (фото)

Будівлю закидали димовими шашками і блокували 12 осіб в балаклавах.

невідомі у Києві напали на будівлю Росспівробітництва. Фото:Twitter

У Києві 15 квітня близько 17.00 невідомі напали на будівлю організації "Росспівробітництво" за адресою вулиця Борисоглібська, 2. Будівлю закидали димовими шашками і блокували люди в балаклавах, передають Патріоти України з посиланням на сайт Страна.ua.

Відзначається, що в нападі брали участь 12 осіб, які тримали плакати з написами "Росія нах **", "Свободу Надії Савченко", а на асфальті написали чорною фарбою - "Смерть Росії".

За словами керівника представництва "Росспівробітництва" Костянтина Воробйова, діти, які займалися в театральній студії і в студії "АБВГДейка", залишили будівлю буквально за кілька хвилин до нападу.

"Нападники навіть захистили металевим ланцюгом двір будівлі, щоб наші співробітники не могли покинути його і почали жбурляти димові шашки. Вони кричали в мегафони всяку гидоту. Ми відразу ж викликали поліцію, яка приїхала дуже швидко ..", - розповів Воробйов.

На його думку, акція була ретельно спланована. "Після того, як нападники втекли, на місці з'явилися якісь люди і почали фотографувати сліди НП. Швидше за все, щоб відзвітувати про виконану роботу", - заявив Воробйов.

У свою чергу в прес-службі посольства РФ в Україні відзначили, що учасники акції принесли з собою автомобільні шини, сподіваючись їх запалити, але згодом розбіглися.

Відзначимо, що "Росспівробітництво" - скорочена назва представництва Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці. В Україні воно було утворено в 2007 році.

У числі його пріоритетних завдань - розробка і реалізація проектів і програм, спрямованих на підтримку російської мови, просування російської культури, російських освітніх послуг і допомогу об'єднанням росіян.

Раніше журналісти з'ясували, що після акцій протесту проти російської агресії і на підтримку українських політичних в'язнів російські дипломати перебралися з будівлі посольства РФ на проспекті Повітрофлотському у представництво організації "Росспівробітництво", яке знаходиться в Києві на Подолі.

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...