Розкатали губу: У Росії заявили про плани індустріальної колонізації Арктики та Далекого Сходу

Віце-прем'єр Рогозін вважає, що Росія повинна "навалитися усім світом" на питання повернення цих регіонів в тіло "російської індустріальної і культурної цивілізації".

Дмитро Рогозін. Фото:shentala.ru

Влада Росії повинна зробити все необхідне для індустріальної колонізації російської Арктики і Далекого Сходу. Про це 9 червня заявив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

За його словами, Росія повинна "навалитися усім світом" на питання повернення цих регіонів в тіло "російської індустріальної і культурної цивілізації".

"Росія в останні роки почала роботу на двох великих напрямках. Один з них - це Далекий Схід, а інший - Арктика. Незважаючи на те, що обидва регіони, по суті, хоча і входять в територіальну зону Росії, належним чином не були колонізовані останнім часом. Особливо ці процеси піддавалися деградації в 90-і роки", - сказав Рогозін.

"Завдання стоять поруч, але вони дуже різні. Якщо на Далекому Сході можна використовувати більш-менш традиційні методи освоєння території і створення опорних точок зростання, то Арктика - це як стіна для альпініста. Якщо ви не будете володіти специфічними компетенціями, ви просто впадете в прірву, скотитеся вниз", - зазначив він.

Перш за все, за словами Рогозіна, треба говорити про єдину стратегію розвитку Арктики і технології освоєння: "Для цього повинні бути комплексні проекти, в реалізацію яких мають бути залучені найрізноманітніші російські і зарубіжні корпорації, малий і середній бізнес. Загалом треба навалитися "всією горою" на вирішення цього завдання", - резюмував Рогозін.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"