Розпочніть нарешті миротворчу операцію: Україна дорікнула ООН за байдужість та бездіяльність

Заклики офіційного Києва в Радбезі "не були почуті", наголосив під час свого виступу в РБ ООН заступник Клімкіна.

Сергій Кислиця. Фото:qha.com.uaУкраїнська сторона висловила нерозуміння у зв'язку з бездіяльністю Ради Безпеки ООН в окупованих регіонах Донбасу. На цьому наголосив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час виступу в п'ятницю в РБ ООН, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Як непостійний член Радбезу Україна не з чуток знає, що іноді РБ ООН не може оперативно відреагувати на загрози цивільному населенню. Важко пояснити бездіяльність Ради у відповідь на прямий запит щодо миротворчої місії ООН. Їхня присутність на місцях забезпечила б додатковий захист цивільних осіб та мала б свій внесок у припинення насильства", - заявив представник МЗС України.

Він підкреслив, що заклики офіційного Києва в Радбезі "не були почуті".

"Незаконні збройні формування за безпосередньої підтримки регулярних ЗС Росії продовжують воювати в окремих районах Донецької та Луганської областей України зі згубними наслідками для цивільних осіб, які проживають там. Цивільні особи заплатили найбільшу ціну" в конфлікті на сході України. Так, починаючи з 2014 року, близько 2 тис. цивільних громадян було вбито під час збройних зіткнень, в основному в результаті невибіркового обстрілу населених пунктів з різних артилерійських систем".

"У ситуації, коли РБ ООН залишається заблокованою, Україна змушена використовувати інші можливості на регіональному рівні для встановлення збройної міжнародної присутності на окупованих територіях з метою захисту цивільного населення та забезпечення повної імплементації Мінських угод", - продовжив Кислиця.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...