Розвідка США має докази, що російський НДІ розробив для Путіна програму по дискредитації американської виборчої системи

Розвідка США має два документи, розроблених в 2016-му в Російському інституті стратегічних досліджень, які стосуються президентських виборів в Америці.

В.Путін. Фото: ИноСМИ.

Аналітичний центр російського уряду, який контролює президент РФ Володимир Путін, розробив план для розгойдування виборів в США в 2016-м і підриву довіри американців до виборчої системи. Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох діючих американських чиновників і чотирьох колишніх, передають Патріоти України.

Вони описали два конфіденційних документи, на підставі яких розвідка США прийшла до висновку, що була інтенсивна спроба Росії втрутитися в президентські вибори.

Розвідка США після виборів отримала документи, підготовлені Російським інститутом стратегічних досліджень. Інститут очолюють колишні чиновники російської зовнішньої розвідки.

У першому документі є рекомендації Кремлю запустити пропаганду в соцмережах і державних ЗМІ, яка сприяла б схиляла американців голосувати за кандидата з більш м'яким ставленням до Росії.

У другому документі, розробленому в жовтні 2016 року, було попередження, що Хілларі Клінтон ймовірно переможе на виборах. Тому була ідея припинити пропаганду за Трампа і посилити повідомлення про ненадійність виборчої системи, підтасовування і зруйнувати репутацію Клінтон.

"У Путіна в розумі весь цей час були ці цілі, і він попросив інститут створити дорожню карту", - розповів один з колишніх чиновників.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...