Рубан виконує накази Медведчука: Боєць АТО розповів, як глава Центру по звільненню українських полонених зірвав операцію по обміну

Обмін полоненими - вельми прибуткова справа.

Володимир Рубан. Фото: dosye.info.

Боєць батальйону "Донбас" Дмитро Куліш - з позивним Сімка розповів, як рівно рік тому, в серпні 2015 року, глава Центру по звільненню українських бранців Володимир Рубан зірвав одну з операцій з обміну полонених українців за схемою 13:12, повідомляють Патріоти України з посиланням на Левый берег.

"Рік тому через Рубана зірвалася операція з обміну 13-ти "наших" полонених на 12 з боку терористів. У нас була перевага - помічник Захарченка, якого ми завжди возили в окремій від інших машині і навіть не показували їм. За нього одного пропонували віддати п'ять наших солдатів. Але Рубан в той момент подзвонив "омбудсменшы" "ДНР" Морозовій і заявив якусь нісенітницю. Мовляв, їм потрібно тікати, адже, кажучи дослівно, "вас почнуть валити, Сімка виставив своїх снайперів". На це Морозова відповіла, що такого не може бути, а як же обмін?"- каже Куліш.

За даними "донбасівця", Рубан обіцяв все одно цих 12 чоловік доставити і так. Таким чином, обміняти полонених тоді не вдалося. Але Рубан, як і обіцяв, в односторонньому порядку повіз всіх полонених, в тому числі і "козиря", на окуповану територію.

Це сталося через те, що "вони нібито заплатили $150 тисяч, щоб їх вивезли на ту сторону". Також боєць "Донбасу" Сімка висловив своє припущення, що Володимир Рубан виконує накази, які йому дає Віктор Медведчук.

"Його основним завданням з самого початку військових дій на території Донецької та Луганської областей був вивіз полонених росіян з України. Після Іловайського котла він повідав, що представників російської армії на Донбасі немає, а в їх форму просто переодяглися терористи, щоб батальйон" Донбас "здався їм в полон ", - додав Куліш.

Більш того, за словами добровольця, Рубан "бухав разом з "ДНРівцями і приймав від них подарунки".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...