"Рублю залишилося навіть менше трьох місяців", - професор Фінансового університету при уряді РФ

У Росії "дерев'яному" вже винесли вирок.

В уряді РФ прогнозують катастрофічне падіння рубля.  Фото: newsader.com.

В уряді РФ прогнозують катастрофічне падіння рубля. Російському рублю "залишилося жити" близько трьох місяців, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

- Аналітики банку Julius Baer, які є лідерами рейтингу валютних стратегів Bloomberg, в своєму останньому дослідженні говорили про зміцнення долара через три місяці. Однак я припускаю, що сильному рублю залишилося навіть менше трьох місяців, - вважає Борис Хейфец, професор Фінансового університету при уряді РФ.

Також, за його словами, вже до кінця сезону відпусток рубль може серйозно ослабнути по відношенню до валюти Нового Світу.

- Якщо ж все-таки говорити про найближчі три місяці, то це 65-68 рублів за долар, а до кінця року, можливо, і 70 рублів. Але багато що залежить ще від цін на нафту, які здатні як нівелювати, так і "допомогти" цієї тенденції, - зазначив Хейфец.

За даними на 1 липня, суверенні фонди Росії - Резервний фонд і Фонд національного добробуту - скоротилися за перші півроку майже на трильйон рублів.


Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...