Рука Кремля: Іспанські ЗМІ повідомили про "російський слід" у питанні скандального референдуму в Каталонії

Кремль бачить в процесі каталонської незалежності ще одну можливість для поглиблення європейської кризи і зміцнення свого міжнародного впливу.

Ілюстрація:merdeka

Ідею про незаконний референдум в Каталонії активно просувають державні медіа та мережі ботів з Росії, а також пов'язані з Росією засновник WikiLeaks Джуліан Ассандж і колишній агент ЦРУ Едвард Сноуден. Про це пише El Pais, передають Патріоти України.

"Після таємних кампаній на підтримку Brexit, Марін Ле Пен або німецьких ультраправих, Кремль бачить в процесі каталонської незалежності ще одну можливість для поглиблення європейської кризи і зміцнення свого міжнародного впливу, використовуючи сайти, які публікують інформацію тільки на користь референдуму", - наголошується в статті.

В даному контексті також згадується участь в таких кампаніях Сноудена і Ассанжа, а також антиіспанська позиція російських пропагандистів RT і Sputnik. Схожі аргументи наведено також в матеріалі Yahoo News.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...