Рухаємось у вірному напрямку: Американський дипломат розповів про надання летального озброєння Україні

Щоб переконати Росію піти на компроміс, Сполучені Штати можуть посилити Україну.
Джон Гербст. Фото: Преса України.

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що шанси надання американського летального озброєння нашій країні зростають. Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

Гербст сказав, що президент США Дональд Трамп хоче поліпшити відносини з РФ, а Україна в цьому плані є значною проблемою. І щоб переконати Росію піти на компроміс, Сполучені Штати можуть посилити Україну.

Також, за словами дипломата, Трамп сам розуміє, що РФ повинна припинити військові дії проти України. Гербст додав, що надання летального зброї Україні не спровокує ще більшу агресію Кремля. "[...] російський народ не хоче, щоб їхні солдати воювали в Україні. Тому Путін повинен приховати той факт, що російські офіційні військовослужбовці не "у відпустці", а справді воюють в Україні. І якщо він влаштує ескалацію, все це будуть бачити, буде більше жертв серед російських солдатів", - каже дипломат.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...