Рупор регіоналів: Партія Януковича витратила мільйони заради піару на "Інтері" - Українська правда

Документи так званої "амбарної книги" Партії регіонів яскраво показують таємницю кланово-олігархічної системи, побудованої в Україні в останні двадцять років.

Телеканал "Інтер" щедро "годували" з чорної каси Партії регіонів. Ілюстрація:kp.ua

За декілька місяців 2012 року Партія регіонів витратила на піар на телеканалі "Інтер" $3,5 млн. Про це свідчать записи так званої "амбарної книги" витрат Партії регіонів, яка потрапила до рук екс-заступника глави СБУ Віктора Трепака і яку оприлюднила Українська правда, інформують Патріоти України.

Зокрема, 8 червня 2012 року Грановському В. було видано $2 млн для PR на т/каналі "Інтер". У вересні для тієї ж мети Прищепа А.А. отримав спочатку $500 тис., а пізніше - ще $1 млн.

Десятки мільйонів доларів, витрачені на політику. Це книга витрат Партії регіонів, яка практично одночасно опинилася в руках у колишнього журналіста, а нині нардепа Сергія Лещенка, а також екс-заступника глави СБУ Віктора Трепака.

Витрати на політику розписані до копійки, загальна сума витрат становить понад $ 66 мільйонів. Ці гроші регіонали витратили "на партійні потреби" менш ніж за шість місяців 2012 року.

Виданням були проаналізовані і оприлюднені лише ті окремі сторінки, які є в розпорядженні редакції. Частина інформації в документах відсутня. Наприклад, немає даних про витрати регіоналів з початку жовтня по 23 листопада 2012 року. Тобто, за основний період парламентської кампанії.

Калейдоскоп прізвищ вражає уяву: як колишні, так і нинішні депутати, екс-міністри, члени Центральної виборчої комісії, топ-менеджери телеканалів, керівники соціологічних служб і політтехнологи.

З документів можна дізнатися, через кого мільйони доларів передавалися за піар-супровід Партії регіонів на каналах Інтер і ICTV, в регіональній пресі і FM-радіостанціях. Крім того Партія регіонів фінансувала на виборах 2012 року "Нашу Україну" і комуністів.

Величезні суми виділялися не тільки на побудову політичної корпорації Партії регіонів, а й на дрібні задоволення лідерів. Наприклад, серед платежів зустрічається "передоплата за годинник" в розмірі 67 тисяч доларів.

За словами Трепака, загальні витрати регіоналів на політичну корупцію склали близько 2 млрд доларів.

Видання вважає, що не має права замовчувати факти, які стали відомі з цих документів. Багато фігуранти "чорної бухгалтерії" залишаються безкарними, частина з них все ще є активними учасниками українського політичного життя.

На концерті Кобзона грандіозний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали:

Важка політична гра: Президент Чехії Петер Павел пояснив причину затримки обіцяних снарядів для ЗСУ і коли перша партія таки прибуде в Україну

четвер, 9 травень 2024, 7:48

Першу партію боєприпасів в рамках чеської ініціативи Україна отримає у червні. Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю ARD, опублікованому у середу, 8 травня. . "Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 0...