Санкції байдуже: українські олігархи продовжують бізнес в Криму, - Іслямов

Бізнесмени спритно обходять санкції і нелегально перевозять свою продукцію.

Ленур Іслямов. Фото:islam.in.ua

Українські олігархи продовжують вести бізнес у Криму і платити податки окупантам. Про це заявив організатор громадянської блокади Криму, активіст Ленур Іслямов в Одеському кризовому медаіцентрі, передають Патріоти України.

За його словами, бізнесмени спритно обходять санкції і нелегально перевозять свою продукцію.

"Ось дивіться, є топ-7 олігархів українських. Вони всі мають у Криму афілійовані компанії, які просто перереєструвалися в російському правовому полі.

Ось, наприклад, завод" Титан ", це 4% бізнесу Фірташа, тобто невеликий відсоток. Ільменіт робиться в Дніпропетровській області в Україні, звідти везуть через материкову Україну до Одеси, де він вантажиться на пором, далі він заходить в Севастополь, звідки на машині везеться на завод", - розповів Іслямов.

За даними кримського активіста, завод Фірташа охороняють російські війська. "Підставна турецька фірма з російським хлопцем-керівником, охороняють завод російські війська, до речі, їде в Туреччину і як діоксид титану розходився по інших країнах.

До блокади було ще простіше. Була чотири кілометрова гілка, ільменіт заходив з Дніпропетровська безпосередньо. Про це всі знали , але ніхто не говорив. Зараз закрили і через Туреччину шлях.

Але ільменіт вони-то возили з Одеси! Одесу дуже складно перекрити, Скадовськ ми можемо перекрити", - зазначив він.

Іслямов підкреслив: так само працюють і "Фокстрот", і Samsung, і інші фірми - і ніхто їм не указ.

"Звісно, не все оголошується публічно": Глава МЗС Латвії натякнула, що Україна має право бити західною зброєю по території Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:30

Україна має повне право завдавати ударів по території держави-агресорки - Росії. При цьому деякі з західних партнерів не проти того, аби робили українські воїни це за допомогою західних озброєнь. Окремі країни Заходу вже надали відповідні дозволи украї...

"З надходженням техніки": Знищення Кримського мосту є цілком реальним, - Риженко

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:22

Капітан 1-го рангу запасу ВМС ЗСУ, стратегічний експерт компанії "Соната", заступник начальника штабу ВМС ЗСУ у 2004-2020 роках Андрій Риженко зазначив, що знищення або пошкодження Кримського мосту позбавить угруповання РФ логістики у Криму. Про це він...