"Санкції створюють кумулятивний ефект. За те, що вони такі м'які, росіяни повинні не "Обама - чмо" казати, а пам'ятник йому поставити", - Іслямов.

Обмежувальні заходи проти РФ варто посилити.

Ілюстрація: ЖЖ

Санкції для Росії повинні бути посилені, а ті, що накладені на Крим, - поширитися на весь Південний федеральний округ, до якого його приєднали. Таку думку "Обозревателю" висловив Генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов, повідомляють Патріоти України.

"Санкції повинні поширюватися на той округ, куди Крим приєднали. Ми вважаємо, що вся Росія, яка анексувала український Крим і топче українську землю, повинна піддатися жорсткішим санкціям з боку західного співтовариства, зокрема, підписантів Будапештського договору. Я розумію, що у латвійських учасників є якісь бізнес-інтереси в Росії. Але в Росії бізнесу вже не залишилося, він закритий, - насправді, приватний бізнес Путіна", - заявив Іслямов.

Він нагадав, що, на його думку, Крим можна повернути, зробивши три речі: включивши ембарго на російську нафту хоча б на півроку, відключивши SWIFT і закривши доступ держбанкам РФ до західних рахунків.

"Санкції створюють кумулятивний ефект. За те, що вони такі ще м'які, росіяни повинні не "Обама - чмо" казати, а пам'ятник йому поставити, тому що для них треба ввести ще жорсткіші санкції", - вважає Іслямов.

За його словами, те, що Крим буде включений в Південний федеральний округ, було зрозуміло вже давно.

"Так само, як і те, що приберуть з Криму всю цю команду псевдопереможців. І що ніяких спеціальних преференцій для Криму теж не буде. Все це була операція "Кримська весна", спланована ГРУ", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про обмеження прав цілого російського округу в результаті включення в нього окупованого Криму, Ленур Іслямов відповів:

"Після Другої світової війни всі ті жителі Німеччини, які були прихильниками фюрера, реально відчули на власній шкурі, коли їх надовго позбавили всіх прав. Всі росіяни (я не маю на увазі тих етнічних росіян, які живуть в Україні, і багато хто навіть б'ються в АТО), але ті, які підтримали цю анексію Криму, вони будуть ще довго каятися, і ще довго будуть обмежені у правах - і матеріально, і в інші способи".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...