СБУ підозрює чиновників "Київавтодору" в розкраданні сотень мільйонів гривень державних коштів

За фактами розкрадання відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.

Обшуки в "Київавтодорі", 22.03.2017. Фото: СБУ.

Чиновників столичної комунальної корпорації "Київавтодор" підозрюють у розкраданні сотень мільйонів гривень, на цьому їх викрили правоохоронці. Про це повідомили в прес-службі СБУ, передають Патріоти України.

"Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділені на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний та поточний ремонт автодоріг столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій. Оперативники спецслужби задокументували, що керівники Київавтодору за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші перераховували на фіктивні фірми, переводили в готівку і привласнювались організаторами угоди", - йдеться в повідомленні.

У спецслужбі підкреслили, що тільки протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур і привласнили майже 300 млн грн. "Під час низки обшуків в офісах "Київавтодору", на підприємствах-підрядниках, фіктивних структурах і місцях проживання фігурантів справи співробітники СБУ вилучили документацію, яка підтверджує вчинення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп'ютерну техніку, на якій виготовлялися фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні операцій, та майже 4 мільйони неврахованих гривень", - додали у відомстві.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що сьогодні, 22 березня, СБУ та ГПУ прийшли з обшуками в КК "Київавтодор".

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...