СБУ показала, як затримували організатора замаху на Бабченка (відео)

За інформацією спецслужби, затриманим виявився громадянин України, якого завербували російські спецслужби.

Затримання замовника вбивства журналіста Бабченка. Фото:скрін відео

Служба безпеки України оприлюднила оперативне відео із затриманням організатора "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка. Відео викладено на каналі української спецслужби у Youtube, зазначають Патріоти України.

За інформацією спецслужби, затриманим виявився громадянин України, якого завербували російські спецслужби. Крім того, зафіксовано спроби закупівлі цим чоловіком зброї, вибухівки та боєприпасів.

Затриманому інкримінують організацію та замах на вчинення терористичного акту.

Також стало відомо, що чоловік, який нібито вбив журналіста Аркадія Бабченка, співпрацював з Службою безпеки України. Про це під час брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Вчорашній "виконавець" замовлення був, згідно чинного законодавства, частиною оперативної комбінації", - заявив Луценко.

За його словами, після того, як СБУ дізналась про планування злочину, відомству вдалось домогтися співпраці з "виконавцем".

"Вчора відбулась оперативна комбінація, в ході якої організатору вбивства стало зрозуміло, що вбивство відбулось", - розповів генпрокурор.

Він додав, що наразі тривають слідчі дії для того, щоб здобути більше інформації про замовника.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...