СБУ проводить обшуки в Будинку профспілок: У приміщенні заблоковано ветеранів батальйону "Донбас" (відео)

Приміщення Будинку профспілок належить Київській міській раді профспілок.

У Будинку профспілок проводяться обшуки. Фото: politeka.net.

У Будинку профспілок у Києві, що знаходиться за адресою Хрещатик, 16, приблизно з 13-ї години дня тривають слідчі дії, повідомляють Патріоти України з посиланням на 112 Україна.

Співробітники СБУ повідомили, що вони намагалися зайти до приміщення з директором Асоціації профспілок, але не змогли цього зробити, оскільки зіткнулися з опором невідомих людей, які називали себе ветеранами батальйону “Донбас”.

“На цей момент в приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Нацполіції, вибухотехніки та інші експерти, які повинні встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні, поки воно знаходилося поза контролем його власників. У ньому перебували люди, які представилися ветеранами батальйону “Донбас”. Коли ми підійшли, вони закрили залізні ворота і забарикадувалися”, – керівник управління СБУ з захисту національної державності Роман Матківський.

За словами представника спецслужби, директор Асоціації профспілок протягом трьох місяців звертався до правоохоронних органів, оскільки за цей період він не може потрапити до своєї будівлі та навести в ній лад.

“За словами одного з бійців “Донбасу”, якщо б у них була зброя, вони б її застосували. Вогонь відкривався кілька разів. Також проти нас застосовувалися три або чотири гранати сльозогінного газу”, – зазначає Матківський.

Скільки в приміщенні перебувають людей, правоохоронці не знають, оскільки ті одразу відмовилися від контакту. “За їхніми словами, їх було троє. Але зараз тільки 3 або 4 опитують, і ще двоє вискакували”, – додав він.

Тим часом народний депутат України від "Самопомочі" Семен Семенченко розповів, що співробітники СБУ і "тітушки" забарикадували ветеранів АТО в столичному Будинку профспілок.

"Четвертий місяць ветерани АТО проводять акцію протесту в центрі Києва проти появи в Будинку профспілок розважальних закладів. До сьогоднішнього дня до них не було ніяких претензій. Але сьогодні туди до них, до Будинку профспілок, увірвалися невідомі люди і захопили його", - сказав він .

За словами Семенченка, невідомі побили людей, які там перебували, в хід йшли палиці і гранати сльозогінного газу. В даний час силовики заблокували ветеранів всередині і не випускають їх. Також силовики не пропускають на місце подій народних депутатів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...