СБУ розпочала допит Петра Симоненка

Допит лідера комуністів триває з 14-ї години.

Петро Симоненко. Фото:РБК

Служба безпеки допитує лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка. Про це Українській правді повідомили в прес-службі СБУ, інформують Патріоти України.

Речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що Симоненка допитують в рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. За її словами допит триває з 14-ї години.

8 травня повідомлялось, що співробітники СБУ провели обшуки у керівників компартії за підозрою у державній зраді та спробах захопити державну владу.

Зазначалось, що під час обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня.

Служба безпеки заявила, що в рамках обшуків у Симоненка вилучили предмет, схожий на пістолет Стєчкіна. Як відомо, діяльність компартії в Україні заборонена.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...