Сенат США схвалив законопроект про світовий статус "закону Магнітського"

"Закон Магнітського" передбачає візові заборони і заморожування майна чиновників РФ, причетних до смерті юриста Сергія Магнітського, який помер у російській в'язниці в 2009 році.

Сенат США. Фото: ZN.ua

Сенат США схвалив законодавство про розширення прийнятого в 2012 році "закону Магнітського" на весь світ. Відповідні поправки були прийняті в четвер, 8 грудня, в рамках затвердження щорічного акту про Національну обороні - обов'язкового для прийняття документа, який визначає політику міністерства оборони США на майбутній рік, передає DW. Про це повідомляють Патріоти України.

"Закон Магнітського" передбачає візові заборони і заморожування майна чиновників РФ, причетних до смерті юриста Сергія Магнітського, який помер у російській в'язниці в 2009 році. Прихильники цього закону протягом багатьох років домагалися розширення його застосування на весь світ, щоб вводити санкції проти корупціонерів в будь-якій країні світу.

"Відвідування Сполучених Штатів і користування нашими фінансовими інститутами є привілеями, які не можуть поширюватися на гірших акторів на світовій арені", - заявив сенатор-демократ Бен Кардін - один з найбільш переконаних прихильників цього заходу.

Палата представників Конгресу США схвалила розширення "закону Магнітського" переважною більшістю голосів ще 2 грудня. Тепер подальша доля документа залежить тільки від президента США Барака Обами, який може або підписати його, або накласти на нього вето.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...