"Сепаратизм не пройде": Каталонці масово виступили проти відділення від Іспанії (фото)

У Барселоні кілька тисяч людей протестували проти "сепаратистського перевороту".

У Барселоні протестували проти "сепаратистського перевороту". Фото: larazon.es.

У столиці Іспанії Барселоні кілька тисяч людей вийшли на мітинг. Вони вимагають "зупинити сепаратистський переворот", пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Акцію організували активісти "Громадянського суспільства Каталонії" (SCC) під загальним гаслом "За свободу, демократію і співіснування!".

Учасники протесту йдуть до центральної площі, де знаходиться будівля каталонського уряду.

Як стверджує голова SCC Хосе Домінго, демократія, співіснування і свобода знаходяться під загрозою. Саме тому, були організовані акції, мета яких – протистояти сепаратистським рухам та зупинити "інституційний державний переворот".

Зазначимо, в листопаді 2015 року парламент Каталонії ухвалив резолюцію про незалежність від Іспанії і план відділення від країни, який мали реалізувати протягом 18 місяців. Проте пізніше Конституційний суд анулював ці документи, оскільки конституція країни не дозволяє відділення регіонів.

Згідно з результатами опитувань, проведеного в листопаді 2014 року, 80% населення (близько 2 млн осіб) Каталонії підтримали незалежність регіону.

Іспанський уряд назвав опитування незаконним і подав кілька позовів до Конституційного суду.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...