Серби порадили Росії не лізти до них і "думати про свою країну"

У Белграді російський політик висловлювався проти розширення НАТО і мілітаризації Балкан.

Дмитро Рогозін. Фото: www.sibinfo.su.

Візит віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна в Сербію, яка нещодавно почала переговори про вступ до Євросоюзу, ознаменувався скандалом. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Після того, як Рогозін заявив у Белграді, що Сербії загрожує «Кельн-2» у зв'язку з її прагненням до Євросоюзу, віце-прем'єр Зоряна Михайлович порадила російському політикові думати про свою країну. «Чи можливий в Сербії в сценарій, який прогнозує Рогозін? Я думаю, що він повинен піклуватися про свою власну країну, а ми - про свою», - сказала Михайлович, коментуючи висловлювання Рогозіна.

Завершуючи візит до Сербії, Рогозін згадав про події в німецькому Кельні, де в новорічну ніч сталися численні напади на жінок. «Я думаю, що можна так догармонізуватися з Євросоюзом, що у вас тут буде Кельн номер два. Тому ви обережніше з цією гармонізацією, а то потім у вас прибульці будуть почувати себе господарями, а ваші жінки будуть боятися виходити на вулицю», - пригрозив Рогозін в бесіді з сербськими журналістами. Він заявив, що не може погодитися з тим, що Євросоюз - це ідеальне утворення.

Під час візиту Рогозіна в Белград 11-12 січня обговорювалися поставки зброї до Сербії, а також економічне співробітництво двох країн. У Белграді російський політик висловлювався проти розширення НАТО і мілітаризації Балкан. Він також повідомив, що Росія в найближчі місяці вивчить запит Сербії про постачання озброєнь. При цьому не уточнив, про яку зброю йде мова.

Крім того, Рогозін провів у Белграді зустріч з лідером Сербської радикальної партії, опозиційним політиком Воїславом Шешелем, якого Міжнародний трибунал проти колишньої Югославії звинувачує у військових злочинах під час конфліктів 1990-х років на Балканах. Вирок Шешелю після багаторічного судового розгляду не винесено, він був тимчасово звільнений, оскільки у нього діагностували онкологію. Рогозін подарував Шешелю кілька шкатулок із зображеннями анексованого РФ Криму, висловивши побажання отримати незабаром в подарунок від лідера сербських радикалів який-небудь предмет, який символізував би повернення Косова до складу Сербії.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...