"Сестра" золотого батона: У Луценка показали золоту лопату Кузьміна та оголосили йому про підозру (фото)

В даний час місцезнаходження одного з представників оточення Януковича слідству встановити не вдалося, тому запобіжний захід йому обиратимуть заочно.

Ренат Кузьмін. Фото:112 україна

Колишньому заступнику генерального прокурора часів президентства Віктора Януковича Ренату Кузьміну оголосили про підозру. Про це повідомила прес-секретар ГПУ Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Сарган також опублікувала фото легендарної золотої лопати екс-прокурора. За її словами, лопата була знайдена під час обшуку в будинку батька Кузьміна.

"Прокуратурою Черкаської області під процесуальним керівництвом ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника Генерального прокурора України та директора ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" за вчинення ними особливо тяжких і тяжких злочинів, передбачених ч.2 ст.364 КК Україна, ч.ч. 2 і 3 ст.209, ч.3 ст.358, ч.1 ст.366 та іншої статей КК України", - сказано в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2008-2010 роках Кузьмін, будучи заступником і першим заступником генерального прокурора України, в змові з директором комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" захопив 1,0457 га земель рекреаційного призначення на території комплексу і побудував там житловий будинок площею 1 068 кв . м. Цими діями державі було завдано збитків на суму понад 1,2 млн гривень.

В даний час місцезнаходження Кузьміна слідству встановити не вдалося, тому запобіжний захід йому обиратимуть заочно.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...