"Сестри Медведчука" б'ються в істериці: У судовому процесі Савченко нова халепа

Два провідні адвоката відмовилися надалі представляти інтереси заарештованого народного депутата. Юристи не звикли до такого ставлення до себе з боку підзахисних та їх близьких

Від нардепа Надії Савченко, підозрюваної у підготовці терактів і повалення державної влади, пішли її обидва адвокати – Олег Соловей та Дмитро Бугай, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні ми розірвали наші робочі стосунки. Ми – я і Дмитро Бугай – більше не представляємо інтереси Надії Савченко. Ми підписали сьогодні відповідну угоду", - сказав Олег Соловей в коментарі "Українській правді".

Соловей зазначив, що причиною цьому стала, зокрема, і некоректна поведінка і позиція сестри Савченко – Віри, яка вмішується у робочі відносини захисників і підзахисної.

"Ми не прихильники таких відносин, ми не будемо працювати зі сторонньою людиною, у тому числі з Вірою, яка веде себе по відношенню до адвокатів сестри некоректно. Ми працюємо з клієнтом і напрацьовуємо єдину позицію, а всі сторонні вручання не йдуть на користь Надії", - сказав Соловей.

Він додав, що це питання (що адвокати йдуть – ред.) обговорювали з Савченко упродовж трьох днів, а 11 травня дійшли згоди.

Він також зазначив, що Віра знайшла для Надії Савченко нового адвоката Олександра Шадріна (він вів справу підозрюваної у сепаратизмі та створенні терористичної організації екс-мер Слов'янська Нелі Степи – ред.)

"Але сьогодні у нашій присутності Надія підписала відмову від усіх адвокатів, у тому числі і від Шадріна", - сказав Соловей.

Він додав, що після них до Надії пішли Віра з мамою і "можливо, вони її переконають працювати з Шадріним".

Соловей також додав, що вони з Савченко домовились, що якщо вручання у їх роботу не буде, і сама Надія захоче повернути собі старих адвокатів, то Соловей готовий повернутися і продовжувати захищати її інтереси.

Він також додав, що клопотання про продовження запобіжного заходу для Савченко у вигляді тримання під вартою розглядатимуть 14 травня.

На початку квітня від Савченко пішов адвокат Віктор Чевгуз. Своє рішення юрист пояснив тим, що у них з підозрюваною різні погляди на ведення захисту.

Якою брутальною може бути помічниця народного депутата Віра Савченко (своєї сестри), яскрава свідчить суперечка з відомим журналістом Віталієм Портниковим, в гостях у нього в телеефірі.

Нагадаємо, Надію Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.

Сама народний депутат відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...