Шантаж Кремля: Росія пригрозила знову застосувати військову силу в Сирії

Російський центр по примиренню на авіабазі Хмеймім заявляє про 250 випадків порушення мирних угод в Сирії.

Росія пригрозила знову застосувати військову силу в Сирії. Фото: ТАСС.

Росія з 22 березня готова в односторонньому порядку застосовувати військову силу проти озброєних формувань, що систематично порушують перемир'я в Сирії, якщо не отримає відповіді США на свої пропозиції щодо контролю за режимом припинення вогню. Про це в понеділок, 21 березня, заявив начальник головного оперативного управління російського Генштабу РФ Сергій Рудський, передають Патріоти України з посилиланням на Нескучные новости.

"Підкреслюємо, що військова сила буде застосовуватися тільки після отримання достовірних доказів систематичного порушення збройними формуваннями зобов'язань, взятих в рамках реалізації Спільної російсько-американського заяви про припинення бойових дій в Сирії від 22 лютого 2016 року", - заявив він.

За словами Рудського, в звичайний час, коли не порушується режим перемир'я, а також до мирного населення і цивільних об'єктів, військова сила застосовуватися не буде.

Нагадаємо, 14 березня президент РФ Володимир Путін віддав наказ про початок виведення з 15 березня основної частини російського військового угруповання з Сирії.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...