Що стоїть за рішенням Кабміну про націоналізацію ПриватБанку (відео)

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін ухвалив рішення по "Приватбанку" на прохання акціонерів.

ПриватБанк націоналізовано. Фото: Politeka.

Кабінет міністрів прийняв рішення про націоналізацію "Приватбанку" на прохання акціонерів банку. Про це у своєму зверненні заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляють Патріоти України.

"Беручи до уваги лист акціонерів банку, які звернулися до держави з проханням їх добровільного передання банку у власність держави, в тому числі, враховуючи рішення РНБО, Кабмін ухвалив рішення про націоналізацію", - заявив Гройсман.

За його словами, держава стала 100%-им власником "Приватбанку".

"Ми прийняли це рішення, керуючись тим, щоб забезпечити стабільність банківської системи України і захистити гроші громадян", - сказав голова уряду.

Як зазначив Гройсман, за оцінками НБУ, резерв між сформованими та кредитними ризиками станом на грудень сягнув майже 150 мільярдів гривень, що поставило під загрозу подальше обслуговування клієнтів банку.

"Ситуація з "Приватбанком" могла мати вкрай негативні наслідки для економіки України. Своїм рішенням ми захистили майже 20 мільйонів клієнтів банку і також фінансову стабільність нашої держави", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, вчора, 18 грудня пізно вночі, стало відомо, що відтепер "ПриватБанк" націоналізований, а держава стала володарем 100% акцій фінустанови.

Сьогодні міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що як тільки ситуація буде остаточно стабілізована, банк знову буде приватизований.

Націоналізацію ПриватБанку прокоментував Ігор Коломойський.

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...

Українські воїни з артилерії та мінометів розтрощіли банзай-атаку окупантів: У BILD розповіли про бій під Красногорівкою

неділя, 5 травень 2024, 12:25

Окупаційні війська Росії спробували провести наступ на Красногорівку у Донецькій області "танками-черепахами" - план росіян обернувся для них катастрофою, передають Патріоти України. Днями колона російської бронетехніки вийшла з-під Мар'їнки на Красног...