Щоб яйцями не закидали: Стало відомо, де в Києві знайшли прихисток російські дипломати (відео)

Дипмісія країни-агресора перебралася в інше приміщення на Подолі, де базується представництво організації під назвою "Росспівробітництво".

Скрін відео

Журналісти з'ясували, що російські дипломати перебралися з будівлі посольства РФ у представництво організації "Росспівробітництво", яке знаходиться в Києві на Подолі. Про це повідомляє Громадське ТБ, інформують Патріоти України.

"Акції протесту проти російської агресії і в підтримку українських політичних бранців Путіна традиційно проходять біля посольства Російської Федерації. І помітно, що будівля за високим парканом у центрі Києва спорожніла. Як стверджує народний депутат Мустафа Найєм, російські дипломати перебралися в інше приміщення на Подолі, де базується представництво організації під назвою "Росспівробітництво", - наголошується в репортажі, відео якого опубліковано на YouTube.

"Насправді, за угодою між урядами України і Росії тут повинен бути російський Центр культури і науки. Власне, так його і відкривали. І, наплювавши на підписаний договір, Міністерство закордонних справ Росії розвернуло в Києві представництво свого агентства, головне завдання якого - просування інтересів Росії за кордоном", - повідомляють журналісти.

"Ще в лютому "Слідство.Інфо" довело незаконність існування "Росспівробітництва" в Україні. І саме бездіяльність української влади залишається надійною парасолькою для представництва країни-агресора.

За міжурядовою угодою, культурні центри України в Москві і Росії в Києві повинні бути зареєстровані як юридичні особи. Український центр в столиці Росії так і зробив. Росіяни ж в Києві довго тягнули і нарешті, не реєструючись в Міністерстві юстиції, стали на облік в районній податковій Києва без статусу юрособи.

І без надання інформації про свої фінанси. Однак провести перевірку законності діяльності "Росспівробітництва" фіскальна служба нібито не може - не дозволяє закон", - сказано в розслідуванні.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...