Щоб йшли у прибиральники? Гройсман заявив, що не обов’язково усім українцям мати вищу освіту (відео)

У Кабміні вважають – українці мають більше освоювати робочі професії.

Володимир Гройсман. Фото: molbuk.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що вища освіта не є обов'язковою і не повинна бути у кожного. Про це він заявив під час спілкування зі старшокласниками з нагоди Дня знань у навчально-виховному комплексі "Ерудит" у Києві, повідомляють Патріоти України.

Прем'єр зазначив, що на ринку праці є запит на кадри, але система підготовки цих кадрів не пристосована до ринку.

Зокрема, він констатував, що в країні є брак кваліфікованих робочих кадрів, але діюча система професійно-технічної освіти у своїй більшості не може готувати конкурентних робітників, які розуміють сучасні технологічні процеси.

"Не обов'язково необхідно, щоб всі мали вищу освіту. Я вважаю, що не кожен може бути вченим і не кожній людині необхідна вища освіта", – сказав Гройсман.

Він додав, що традиція про необхідність усім мати диплом про вищу освіту сформувалася в 90-ті роки.

Гройсман підкреслив, що на цей момент диплом не є перевагою, бо важливо мати знання і можливість реалізувати себе в реальному секторі.

Читайте також: Освіта для мажорів: "Мене змушували ставити оцінки учням, які роками не ходили на заняття", - вчителька столичного ліцею (відео)

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...