Щоб не вижив ніхто: Терористи "ЛНР" офіційно дозволили продаж прострочених медикаментів

Хочуть заробити будь-якою ціною.

Ілюстрація: ЖЖ

Терористи продовжують змушувати українських фармацевтів підробляти дані і переклеювати на медпрепаратах з вичерпаним терміном придатності етикетки, повідомляють Патріоти України.

Велика частина ліків на прилавках аптек "ЛНР" - це ліки російського походження з уже простроченими термінами придатності. Як повідомляють джерела, 90% медпрепаратів залишилися ще з перших "гуманітарних" траншей, якими Росія щедро завалювала ніким невизнану республіку в серпні - листопаді 2014 року.

Бажаючи грошей, але не маючи можливості налагоджених поставок з відомих фармацевтичних заводів України, як це було до початку окупації, терористи пішли на підміну. Так зване "міністерство охорони здоров'я ЛНР" дозволило продовжити термін використання медикаментів, навіть якщо вони давно не придатні для вживання. Це з'ясувалося за результатами перевірки в окупованому терористами Кіровську.

Тут в одному з медичних закладів знайшли близько ста коробок давно прострочених ліків. "Серед них - 47 коробок фамотидина, 26 коробок по 10 ампул допаміну, а також 22 коробки метропрола. Як сказала головний лікар, термін придатності ліків вона продовжила на підставі "інформаційних листів", що надійшли від "МОЗ ЛНР ", - уточнило джерело.

Раніше повідомлялося, що терористи, оскаженілі невиплатою зарплати перед 8 березня, пограбували магазин в Слов'яносербську і винесли звідти весь товар на подарунки.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...