Щоб перейти до повномасштабного наступу на Донбасі, Кремлю знадобиться ще два тижні

Для створення стратегічного резерву до 100 тисяч людей Росії треба трохи часу.

Російська армія на Донбасі. Фото: vkulake.comДля здійснення масштабного наступу на Донбасі Росія повинна збільшити чисельність своїх військовослужбовців в Україні більш ніж удвічі. Для здійснення подібних заходів буде потрібно близько двох тижнів. Про це в коментарі "Обозревателю" розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, повідомляють Патріоти України.

За його словами, вже незаперечною ознакою швидкого наступу є таке: "Поставки озброєння, техніки, проведення навчання і так далі". "Але на поточний момент, за даними нашої розвідки, на Донбасі не створено стратегічного рівня - резервів чисельністю до 100 тисяч людей - другий ешелон, резерви стратегічного роду. Зараз їх близько 40 тисяч. Тобто треба збільшити кількість більш ніж удвічі", - сказав генерал.

Водночас він зауважив, що для Росії, як "великої держави, що має великі збройні сили", ця задача може бути вирішена "за декілька тижнів". "Вони можуть поставляти людей і техніку, зокрема залізничним та авіаційним транспортом", - сказав Романенко.

"Для початку можна масовано застосувати авіацію", - нагадав він. У цьому контексті генерал звернув увагу на той факт, що "вони не застосовували ядерну зброю, масовано не застосовували ракетну зброю і авіацію. Все інше, зокрема, всі свої новинки, вони застосовували і застосовують по нам".

На прохання уточнити, чи може Кремль застосувати ядерну зброю у разі масштабного вторгнення в Україну. "Путін вже робив подібні заяви стосовно Криму", - нагадав генерал. "Він називав Крим "непотоплюваним авіаносцем", "фортецею", "форпостом". Не раз заявляв про застосування тактичної ядерної зброї і так далі", - додав він.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...