Щоб ворог не прорвався: Естонія, Латвія і Литва спішно будують паркани на кордоні з Росією

Балтійські держави зараз посилено вводять додаткові заходи контролю на кордонах з фашистською Росією.

Ілюстрація: uainfo.

Балтійські держави зараз посилено вводять додаткові заходи контролю і будують захисні споруди на своїх кордонах з фашистською Росією. Естонія, Латвія і Литва вводять додаткові заходи прикордонного контролю і зводять огорожі на своїх східних кордонах. Про це повідомило агентство Reuters у вівторок, 8 березня, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, Латвія і Естонія почали будівництво захисних споруд на кордоні з Росією. Естонська влада встановлює на прикордонних переходах камери спостереження, подібні до тих, що стоять на литовсько-білоруському кордоні. У Литві сотні прикордонників, поліцейських і військовослужбовців проходять навчання, що моделюють кризу з біженцями на кордоні. В рамках навчань вводиться перевірка документів на перетин литовсько-латвійського кордону.

"Аж до 2015 року ні у Норвегії, ні у Фінляндії не виникало проблем з нелегальними мігрантами на кордоні з Росією, - сказав в інтерв'ю Reuters командир литовської прикордонної служби Ренатас Позела. - Однак згодом приплив мігрантів на цьому кордоні різко зріс протягом тижня як за помахом чарівної палички ". Влада країн Балтії побоюється, що після введення строгих правил перетину кордонів на "балканському маршруті", серед біженців може набрати популярність шлях на захід Європи через Молдавію, Україну і балтійські держави.

Країни Балтії останнім часом посилено відгороджуються взагалі від фашистської Росії, незалежно від проблеми біженців. До того ж, Латвія і Естонія вирішили звести паркани на кордоні з Росією ще в вересні минулого року, коли проблеми з біженцями в Європі не існувало.

Так, міністерство господарства Литви минулого тижня з радістю відзвітувало, що в 2015 році число російських туристів в їх країну скоротилося на третину (-32,6%), але при цьому загальний турпотік зріс на 5,4%. У зв'язку з чим влада Литви оголосила, що стратегія переорієнтації з російського туристичного ринку на ринки інших країн була правильною. І вони її продовжать.

У грудні 2015 року Литва, яка є найбільшим імпортером електроенергії серед країн Балтії, поєднала свої електромережі з Європою. Запуск енергомісту з Польщею і Швецією не тільки знизить вартість електроенергії для споживачів, але і дозволить повністю замістити електроімпорт з Росії.

А місяцем раніше агентство Reuters повідомило, що американські постачальники газу вступлять в конкуренцію з Росією на європейському газовому ринку в лютому 2016 року, коли Литва отримає з США першу партію скрапленого природного газу (СПГ).

Ще нагадаємо, що естонська залізнична компанія GoRail зупинила 17 травня 2015 року перевезення пасажирів по лінії Таллін-Москва. А пасажирський поїзд на лінії Таллінн-Петербург зробив останню поїздку 11 травня.

Крім того, російський фестиваль «Голосящий КіВіН--2015» в минулому році вперше пройшов в Калінінградській області, оскільки влада Латвії де-факто заборонили його проведення у себе в Юрмалі через агресію Росії проти України.

Загалом, як бачимо, балтійські країни в останні роки стрімко відгороджуються в прямому і переносному сенсах від Росії, в якій Путін зараз побудував звичайний фашизм.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...