"Щурі-кіборги": Путін готується використати нову секретну зброю - ЗМІ

Російські вчені у своїх наукових експериментах намагаються скомбінувати феноменальний нюх щурів та новітні досягнення техніки.

Путін готується використати нову зброю. Ілюстрація:podrobnosti.ua

Президент Росії Володимир Путін готується "випустити з прив'язі" своєю новітню зброю на війні з терором - "армію щурів-кіборгів". Про це пише ИноПресса з посиланням на статтю "The Daily Mail", повідомляють Патріоти України.

За словами журналіста видання Уілла Сміта, російські вчені сподіваються скомбінувати феноменальний нюх щурів і новітні досягнення техніки. Щури з імплантованими мікрочіпами зможуть винюхати вибухівку або наркотики в місцях, куди може проникнути тільки дуже дрібна істота.

Єдина проблема, пише Сміт, в тому, що на їх навчання потрібно три місяці, а тривалість життя щура - всього рік.

Інформагентство "Супутник", у свою чергу, повідомляє, що це прирікає вчених постійно навчати цілі батальйони щурів.

За інформацією агентства, над проектом працюють три групи вчених в Південному федеральному університеті (Ростов-на-Дону).

Науковий керівник проекту Дмитро Медведєв зазначив, що щур може пробиратися, наприклад, глибоко під руїни після природних катастроф.

"І за активністю його мозку можна зрозуміти, чи є під завалами люди, чи варто розчищати завали тут або в іншому місці, щоб врятувати людей швидше", - сказав учений.

Британське видання нагадує, що в Анголі, Танзанії, Мозамбіку, Камбоджі і Таїланді щурі вже використовуються для пошуку протипіхотних мін. У Колумбії в тих же цілях використовуються лабораторні щурі. В Ізраїлі щурі допомагають при огляді багажу в аеропортах.

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...