​Шляхом Ізраїля: Екс-президент України висловився за таємну розробку державою ядерної зброї

Така програма, якщо її розтягнути на 10-20 років не стане занадто обтяжливою для бюджету. Разом з тим, якщо вдасться уникнути тиску держав "ядерного клубу", Україна різко підвищить гарантію своєї безпеки, котрі не забезпечив "Будапештській меморандум"

Третій президент Віктор Ющенко висловився за те, щоб почала таємне відновлення свого ядерного потенціалу. Цікаво, що таку популярну в народі ідею першим висловив один з найнепопулярніших топ-діячів країни. Взагалі пан Ющенко останнім часом відзначається підвищеною активністю, котра не була йому властива протягом останніх 5-6 років, зазначають Патріоти України.

І ось один з чотирьох екс-очільників новітньої України публічно висловився за відновлення ядерного статусу держави. Зокрема в інтерв'ю "Апострофу" пан Ющенко висловився, що питання розробки ядерної зброї занадто серйозне. А також сказав про те, що існує два контексти цієї відповіді: публічний і непублічний.

На це журналіст навів заяву генерала Ігоря Романенко про те, що Україна не повинна публічно говорити про виготовлення ядерної зброї, а просто повинна почати її розробку.

На це Ющенко відповів наступним чином: "Генерал так може сказати. Я його підтримую. Ми зараз повертаємося до теми того, що нам треба більше самодостатності у своїй позиції".

Досвід Північної Кореї та Ірана свідчить, що кидати відкритий виклик «ядерному клубу» у сучасному світі дуже небезпечно. Інша справа – шлях Ізраїля. Ніхто напевно не знає чи володіє Єврейська держава ядерною зброєю. Однак всі мають рахуватись з такою можливістю. З технічної точки зору утримувати тактичну ядерну зброю не так дорого як стратегічну, разом з тим цього цілком достатньо, щоб змусити будь-якого агресивного сусіду дуже пошкодувати про масований напад, як це відбувається зараз з Україною.

Варто також зазначити, що навіть намір України вийти з «Будапештського меморандуму» може суттєво збільшити гарантії для нашої держави з боку тих, чия репутація постраждає найбільше від цієї дії. Адже Україну у 1994 році змусили підписатися під документом, котрий фактично не зв’язав США та їх найближчих союзників по НАТО сталими зобов’язаннями перед нашою країною. Однак публічне визнання нікчемності цієї угоди ще більше акцентує увагу світу, що роззброюватись під тиском великих держав дуже небезпечно.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...