"Сядемо в літак і заберемо Надю": Тандіт про те, як швидко і за яких умов буде звільнена Савченко

"На найвищих рівнях піднято це питання, рішення тільки за однією людиною - за Володимиром Путіним, який перебуває в Москві, за кремлівськими стінами" - повідомив радник голови СБУ.

Надія Савченко. Фото:dt.ua

Українська сторона робить все можливе і "дотримується всіх юридичних тонкощів" у справі звільнення української льотчиці Надії Савченко, незаконно засудженої в Росії. Як тільки в Кремлі ухвалять позитивне рішення, Надія буде доставлена в Україну "протягом декількох годин". Таку заяву в коментарі Обозревателю зробив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт, інформують Патріоти України.

Він спростував "популістські заяви" про те, що, нібито, українська влада недостатньо ефективно працює в справі звільнення полонянки Кремля. "Насправді, з нашого боку проблем немає ніяких. Ми зі свого боку дотримуємося всіх юридичних тонкощів.

Ми готові до будь-яких компромісів. На найвищих рівнях піднято це питання, рішення тільки за однією людиною - за Володимиром Путіним, який перебуває в Москві, за кремлівськими стінами", - сказав Тандіт.

За його словами, як тільки позитивне рішення буде прийнято, "повірте, ми протягом кількох годин сядемо в літак, зайдемо в ту точку, де знаходиться Надя, і її заберемо".

Відповідаючи на питання, який варіант звільнення Савченко є найбільш реалістичним, Тандіт зауважив: "Є різні форми, починаючи від переміщення ув'язнених, (хоча для нас вона не є ув'язненою, вона відбуває там термін незаконно), і закінчуючи помилуванням.

Є багато варіантів, головне - рішення однієї людини. Ми зі свого боку робимо все, що повинні робити".

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...