Спецслужби російського агресора використовують Савченко "втемну" - Тандіт

Радник голови СБУ додав, що поїздки нардепа в окупований Донецьк носять провокативний характер.

Юрій Тандіт. Фото:http://uapress.info/

Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що спецслужби країни-агресора РФ використовують народного депутата Надію Савченко "втемну". Про це він сказав в ефірі 5 каналу, коментуючи її останню поїздку в окупований Донецьк до терористів, передають Патріоти України.

"Багато ще сподіваються, що вона не є ще завербованимх агентом РФ, спецслужб Росії, але її використовують втемну - і це факт", - сказав Тандіт.

За його словами, насправді фактично через неї заходять російські спецслужби і намагаються дискредитувати і українську владу, і Україну як державу.

"Є конкретні факти - вона туди приїжджала, вона говорила про те, що бореться за звільнення заручників. На жаль, ситуація в даному випадку не покращилася, списки які вона опублікувала, вони як раз нам тільки лише певні труднощі принесли", - підкреслив Тандіт.

Він додав, що її поїздки в Донецьк - провокативні.

Відповідаючи на питання про те, що буде СБУ ініціювати зняття з Савченко депутатської недоторканності, Тандіт сказав: "Ми тільки можемо зібрати матеріали в рамках чинного законодавства передати їх, наприклад, в ГПУ. Ми співпрацюємо з ГПУ, в тому числі в рамках кримінального провадження, яке зібрано і пов'язано злочинами в Донецьку і Луганську. В рамках цього кримінального провадження, в тому числі її й допитували".

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...