Сєня все? Фракція БПП прийняла рішення про ставлення до уряду напередодні голосування

Чіткої позиції Порошенка з приводу оголошення недовіри уряду немає, однак президент просив проголосувати за 8 законопроектів, необхідних для безвізового режиму і співпраці з МВФ.

Арсеній Яценюк. Фото:nk.org.ua

Фракція БПП вирішила визнати роботу Кабінету Міністрів незадовільною. Про це Українській правді повідомив депутат БПП Сергій Лещенко за результатами засідання фракції, інформують Патріоти України.

За його словами, представникам БПП було доручено взяти в секретаріаті ВР підписні листи і почати збір підписів за оголошення недовіри уряду Арсенія Яценюка. Якщо набереться 150 голосів і питання буде винесено в сесійну залу, то фракція БПП буде голосувати за це рішення.

У той же час, як уточнює кореспондент видання, рішення приймалося без Яценюка і президента Петра Порошенка, які виступали на засіданні фракції.

Згідно з повідомленням, зустріч Порошенка з депутатами тривала не менше години, але чіткої позиції щодо відставки уряду він не висловив.

Ключове, що просив президент - проголосувати за 8 законопроектів, які необхідні для безвізового режиму і співпраці з МВФ.

"Я не буду на вас тиснути, прийшов вас послухати", - сказав він депутатам, відповідаючи на питання про відставку уряду.

Порошенко сказав, що питання про відставку Кабінету міністрів не можна не піднімати, оскільки це турбує суспільство, але залишається на розсуд депутатів.

"Коли міністри на 1 + 1 говорили про успіхи уряду, навіть я їм не вірив", - зазначив президент. Він сказав, що не допустить дострокових парламентських виборів.

Взагалі, за інформацією джерел видання, зустріч Порошенка звелася до того, що він не висловлював чіткої позиції щодо уряду і ретранслював депутатам ризики і позицію західних партнерів.

Після цього з депутатами зустрівся Яценюк. Він відповідав на запитання депутатів, в основному вузькогалузеві.

Під час спілкування з фракцією Яценюк висловив таку думку: "Ми йдемо, як барани, в 2005 рік. Тоді тільки війни не було".

На це Юрій Луценко відповів, що "тоді президент був непопулярною політичною фігурою, який відправляв у відставку популярного прем'єра, а зараз президент - найпопулярніша фігура".

Проти рішення фракції голосував Юрій Соловей, і десять депутатів утрималися.

У коментарі виданню Соловей сказав: "По-перше в уряді 11 міністрів від БПП, і якщо відправляти у відставку, то всіх, а не тільки прем'єра. По-друге, спочатку в коаліції фактично були тільки БПП і НФ, поки "Самопоміч" та Ляшко фактично були в опозиції. Відправляти у відставку, щоб країна котилася невідомо куди - неправильно".

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...