Сєнцова, Афанасьєва, Кольченка та Солошенка: Стало відомо, коли Росія передасть Україні політв*язнів

Процес може затягнутися.

Українців мають обміняти. Фото: ЖЖРішення про передачу Україні засуджених в РФ українців Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олександр Кольченко та Юрія Солошенко будуть приймати суди тих регіонів, де вони відбувають покарання, але після того, як український суд підтвердить свою згоду з вироком, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Мін'юсту Росії.

"При надходженні з держави виконання вироку згод та інших необхідних документів на передачу засуджених, у тому числі судових рішень про визнання та виконання вироків російських судів, Мін'юст Росії направить їх у ФСВП (Федеральна служба виконання покарань) для внесення подання в суди за місцем відбування покарання засудженими", - повідомили у Мін'юсті РФ. У відомстві зазначили, що згода держави, яка надала запит видати засудженого, з винесеним в іншій країні вироком, регламентується Конвенцією Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб

Як передає російське агентство, у відповідності з цим міжнародним актом, зібрані на Сенцова, Афанасьєва, Кольченка і Солошенка документи ФСВП направить в Мін'юст РФ для передачі Міністерству юстиції України. Потім, згідно з положеннями Конвенції, український суд повинен буде перетворити вироки російських судів на свої рішення, замінюючи призначені в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину.

Як повідомило Інтерфаксу обізнане джерело, усі перераховані процедури можуть зайняти в загальній складності близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, таким чином, відбудеться, можливо, восени цього року.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що Верховний суд Росії розгляне подання Міністерства юстиції і Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) про передачу в Україну засуджених по так званій справі "кримських терористів" режисера Олега Сенцова, активістів Олександра Кольченка й Геннадія Афанасьєва, а також засудженого за шпигунство Юрія Солошенка.

10 березня Міністерство юстиції України повідомило вимогу Мін'юсту РФ передати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка в рамках виконання Конвенції про передачу засуджених осіб. Сенцов незаконно засуджений до 20 років позбавлення волі, Кольченко - до 10, Афанасьєв - до семи (всі "за тероризм"), Солошенко - до шести (за "шпигунство на користь України").

Геннадій Афанасьєв був ключовим свідком у справі українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка, яких засудили до 20 і 10 років суворого режиму відповідно. Геннадій Афанасьєв відмовився від своїх свідчень і заявив, що слідство отримало їх шляхом тортур. Афанасьєв засуджений російським судом до семи років позбавлення волі за те, що він нібито створив "терористичне угрупування" в Сімферополі за вказівкою Правого сектора. 14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав 73-річного колишнього директора заводу Прапор Юрія Солошенка винним у шпигунстві на користь України.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...