"Сім'я" Авакова: ЗМІ розкрили газові схеми глави МВС України

Формально сам міністр нічим незаконним не займається - але у нього є дружина і син, на яких і оформлені всі численні активи глави МВС.

Арсен Аваков. Фото:tsn.ua

У кріслі голови МВС Арсен Аваков не тільки зумів повернути всі втрачені раніше бізнес-активи, але і за допомогою сім'ї активно заробляє на видобутку газу, занижуючи його вартість і "оптимізуючи" податки. Такі дані наводяться в розслідуванні журналу Новое время, інформують Патріоти України.

Аваков прийшов у політику з газового бізнесу, де процвітають висока маржа, політична корупція і різні схеми ухилення від податків. Формально сам міністр нічим подібним не займається - але у нього є дружина і син, на яких і оформлені всі численні активи глави МВС.

"Справи у сімейної бізнес-групи йдуть непогано - вона не тільки повернула собі всі втрачені за часів Віктора Януковича активи, але і відмінно працює на ниві податкової "оптимізації": за один лише 2014 рік близькі до Авакова газовидобувні фірми недоплатили до держбюджету 98,2 млн грн", - повідомляє видання.

Ядро бізнесу Авакова - група "Інвестор". До неї входить компанія "Енергія-95", яка володіє ліцензіями на видобуток газу на Денисовському і Мар'їнському родовищах у Харківській області.

Щоб оцінити перспективи заробітку на Маріїнському родовищі, досить сказати, що в 2011 році "Енергія-95" заклала у вигляді забезпечення під зобов'язання пов'язаних з Аваковим фірм ще не видобутий газ з Мар'їнського на суму 1 млрд грн. А гривня тоді була істотно дорожче нинішньої, враховуючи її девальвацію в 2014-2015 роках.

На Денисовському родовищі газовидобувачі діють за традиційною для цієї сфери схемою спільної діяльності: "Енергія-95" володіє ліцензією, на її партнера - компанію Денисівське - оформлена частина об'єктів і трубопроводи, а ще одна фірма - "Гравеліт-21" - займається продажем видобутого газу. Всі ці структури входять до групи "Інвестор".

У 2014 р з Денисовських надр група витягла 171,8 млн куб. м газу. Добувши приблизно стільки ж в той період компанія мультимільйонера Вадима Новинського "Укргазвидобування" відзвітувала про те, що отримала на цьому понад 300 млн грн чистого прибутку. Однак добувачі, що працюють на Денисовському родовищі, показали дохід у 313 700 000 грн, з яких на прибуток припало всього 11 млн грн.

Причиною стали демпінгові ціни, за якими Денисовський газ відправився на ринок. Все добуте в 2014 р партнери продали за 313 700 000 грн, тобто з розрахунку близько 1,8 тис.грн за тис / куб. м. При цьому середня ринкова ціна 1 тис. кубів становила на той момент не менше 4 тис. грн.

У результаті добувачі недоотримали більше 373 млн грн. Враховуючи середній курс долара в 2014 р на рівні 11,9 грн / $ 1, йдеться приблизно про $ 31 млн.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...