"Сіно в студію!": "Я не розумію, звідки ця дама може знати, що я люблю", - Лавров (відео)

Професія дипломата передбачає бути в курсі реальних подій, зазначив міністр закордонних справ РФ у відповідь на слова прес-секретаря Держдепу США Гізер Ноєрт, що він "любить поговорити й забігати наперед".

Сергій Лавров. Фото:скрін відео

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров прокоментував під час спільної прес-конференції за підсумками переговорів із заступником прем'єр-міністра Бельгії Дідьє Рейндерсом слова прес-секретаря Держдепартаменту США Гізер Ноєрт, що він "любить поговорити й забігати наперед стосовно того, що поки є тільки частиною переговорів". Стенограму зустрічі із пресою опублікували на сайті міністерства закордонних справ (МЗС) РФ, передають Патріоти України.

Російський журналіст, що ставив запитання, зазначив, що слова Ноєрт стосуються створення моніторингового центру для відстеження виконання сирійських домовленостей.

"Я не розумію, звідки ця дама може знати, що я люблю, а що – ні, ми з нею не знайомі", – заявив Лавров.

Він зазначив, що не знає, "які правила в Держдепі існують щодо допуску до інформації, але документ, підписаний в Аммані російськими, американськими та йорданськими представниками, містить конкретний пункт, який фіксує домовленість про створення такого центру".

"Забігати наперед не треба нікому, але й відставати від стеження за реальними подіями професії дипломата теж не допомагає", – сказав глава російського МЗС.

Колишню ведучу програми новин Fox News Channel 47-річну Гізер Ноєрт офіційно призначено прес-секретарем Державного департаменту США у квітні 2017 року. Ноєрт має 15-річний досвід роботи в журналістиці.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...