Сюрприз для Кремля: Туреччина поспішає на допомогу українській армії

Для Туреччини Україна є дружньою та братньою державою, запевнив ​міністр оборони Туреччини.

Міністр оборони Степан Полторак зустрівся з міністром оборони Туреччини Ісметом Йилмазом. Фото: Facebook

Міністр оборони Туреччини Ісмет Йилмаз пообіцяв військово-технічне співробітництво з Україною. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак в Facebook після зустрічі в Києві з турецьким колегою, зазначають Патріоти України.

"Зустрівся з Міністром національної оборони Турецької Республіки Паном Ісметом Йилмазом. В ході зустрічі ознайомив колегу з поточною ситуацією у зоні проведення антитерористичної операції. Ми обговорили питання щодо реформування Міністерства оборони та Збройних Сил України, а також розширення співробітництва між оборонними відомствами наших країн.

Домовилися розробити спільний план дій щодо поглиблення співробітництва сфері військово-технічної співпраці, логістичного забезпечення, підготовки особового складу, військово-промислового комплексу, а також щодо спільних дій у басейні Чорного моря. Відповідні документи запланували підписати під час наступної зустрічі.

Мій колега зазначив, що для Туреччини Україна є дружньою та братньою державою. Туреччина підтримує наше прагнення здійснювати реформи та хоче бачити Україну мирною та процвітаючою. Також, пан Ісмет Йилмаз подякував українській армії за неабияку стійкість, виявлену під час захисту своєї територіальної цілісності та незалежності.

Отримав позитивне враження від зустрічі, адже Україна та Туреччина мають багато спільного, розуміють наше прагнення захищати свою країну та бажання жити в мирній Європі", - написав український міністр.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...