Скрепам і не снилось: У США розповіли, як готуються до протистояння Росії

Американське військове керівництво готове до протистояння з можливим агресором, якщо той ризикне розпочати конфлікт першим.

Ілюстрація: 94-80.com

У планах військово-повітряних сил США - підготувати багатоцільовий винищувач п’ятого покоління F-35 до протистояння російським і китайським системам протиповітряної оборони вже до середини 2020-х років, повідомляють Патріоти України з посиланням Еспресо.

“У них є цифрові системи ракет класу “земля-повітря”, які дуже маневрені і здатні змінювати частоти”, - заявив директор департаменту інтеграції F-35 ВПС США генерал-майор Джеффрі Харрігіан.

Зараз F-35 тестується як на відкритому повітрі, так і за допомогою комп’ютерної симуляції реальних бойових умов.

Американські військові розцінюють С-300 як одну з головних загроз з запуску програми Joint Strike Fighter, націленої на модернізацію флоту бомбардувальної і ударної авіації всіх родів військ.

Основну небезпеку вони бачать в здатності системи впізнавати і знищувати цілі (зокрема, так звані літаки-невидимки) з великої дальності.

Розробники F-35 розраховують, що літак зможе адаптуватися до загроз нового типу за допомогою “відкритої архітектури” повітряного судна. За їхнім задумом, програмне забезпечення, бортова авіоніка і технології F-35 зможуть оновлюватися в залежності від появи нових розробок.

За словами Харрігіана, в ВПС вважають малоймовірним потенційне зіткнення з більш-менш рівним за силою противником на кшталт Росії чи Китаю, хоч і готуються до нього.

Зараз побоювання у військових викликають опоненти, які можуть купити російські або китайські технології ПРО і загрожувати Америці.

Був у цивільному та без зброї: У Польщі затримали дезертира з російської армії

середа, 8 травень 2024, 12:43

У Польщі на кордоні з Білоруссю затримали дезертира з російської армії. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України. Затриманому російському солдату 41 рік. Він був у цивільному і без зброї. Усе вказує на те, що він намагався нелегально проник...

"Застосували майже всі типи озброєння": Речник Повітряних сил розкрив деталі масованої атаки РФ та спрогнозував, чи здатний ворог її повторити

середа, 8 травень 2024, 12:29

Сьогодні ворог здійснив чергову комбінованої атаку по Україні після нетривалого затишшя. Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував ворожий удар та розповів, чи здатні росіяни його повторити, передають Патріоти України. "Це...