Скрепам по пиці: Скільки парафій Московського патріархату перейшло до Православної церкви України

До новоствореної Православної церкви України перейшли майже півтори сотні парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату, повідомляють Патріоти України.

До новоствореної Православної церкви вже перейшли 2 кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї.

Також до складу ПЦУ увійшли 146 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Вінницькій області, де про вихід з Московського патріархату оголосило вже 32 парафії.

У Хмельницькій області таких храмів 23, у Волинській – 22, на Львівщині – 10, у Черкаській – 9, на Тернопільщині та Житомирщині по 8, а на Чернівеччині та Рівненщині по 7 парафій.

До новоствореної церкви вже приєдналися 4 парафії у Київській області, 3 в Одеській та по 2 у Чернігівській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Закарпатській областях та у Києві. До ПЦУ перейшли також по одній громаді у Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській областях.


Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...