Скрепне лицемірство: Президент РФ закликав Олланда та Меркель "вплинути на Київ, щоб ЗСУ припинили обстріли"

У розмові також була згадана необхідність синхронізувати зусилля для забезпечення виконання Мінських угод повністю, включаючи особливий статус Донбасу.

Путін провів телефонну розмову. Фото: www.tvc.ru.

Російський президент Володимир Путін провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, під час якої торкнувся теми ескалації, яка спостерігається останнім часом на Донбасі. Він закликав їх як представників ЄС натиснути на Київ з метою виконання ним умов Мінська-2. Новину повідомляє прес-служба Кремля, передають Патріоти України.

У повідомленні наголошується, що в розмові з європейськими лідерами російський президент звернув їх увагу на «провокації збройних сил України», які призводять до загострення на Донбасі. «Володимир Путін звернув увагу на провокаційний характер дій українських військ на Південному Сході. У зв'язку з цим президент Росії закликав співрозмовників більш активно впливати на українську сторону, в тому числі під час майбутніх контактів з Петром Порошенко у Варшаві, для забезпечення чіткої реалізації мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні прес-служби.

У розмові також була згадана необхідність синхронізувати зусилля для забезпечення виконання Мінських угод повністю, включаючи особливий статус Донбасу. У врегулюванні «внутрішньоукраїнського конфлікту», наголошується в повідомленні, важливу роль відіграє ОБСЄ. «Акцентована пріоритетність завдання недопущення подальшої деградації ситуації в зоні конфлікту і послідовної реалізації в цих цілях домовленостей щодо відведення важких озброєнь і взаємного розведення сил від лінії зіткнення», - повідомили в Кремлі за підсумками телефонної розмови.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...