Скрутив Києву "дулю": Москаль відмовив Порошенку у проханні прикрутити газ у навчальних закладах

Логіка губернатора - ми споживаємо небагато, хай прикручують інші, хай держава викручується як знає.

Геннадій Москаль.Фото:ua-reporter.com

Усі навчальні заклади Закарпаття працюватимуть у звичайному режимі за винятком тих, що закриті на карантин. Про це заявив голова Закарпатської обласної держадміністрації (ОДА) Геннадій Москаль, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Область має мінімальну залежність від газу, тому припиняти роботу об’єктів освіти немає жодної необхідності, додали у прес-службі Закарпатської ОДА.

"Закарпатська область не зупинятиме роботу освітніх закладів через нестачу газу в зв’язку з невиконанням «Газпромом» своїх зобов’язань, – заявив Москаль. – Наша область споживає найменше газу в Україні, а частина Закарпаття взагалі негазифікована".

Крім того, Москаль зазначив, що споживачами майже 85% газу, що використовується в області, є населення. "Бюджетні установи та організації (у тому числі освітні об’єкти) споживають усього-на-всього 5,3% газу", - повідомив він.

Також голова ОДА нагадав, що централізованого теплопостачання (типу теплокомуненерго) на Закарпатті "немає давним давно, і в цьому смислі наша область є прикладом для всієї України".

За його словами, за останні роки "ми перевели купу соціальних об’єктів на альтернативні види опалення (насамперед дрова), оскільки знали, що Росія в будь-який момент може прикрутити газовий вентиль, як робила це вже неодноразово".

Підсумовуючи вищесказане Москаль заявив, що на Закарпатті ніякого припинення роботи освітніх закладів у зв’язку з нестачею газу не буде за винятком тих районів, де рішенням комісій введено карантин через гострі респіраторної вірусні інфекції. На сьогодні карантин введено в Ужгороді та Ужгородському районі, в Берегові та Берегівському районі, а також у Свалявському районі.

Крім цього, влада Львова повідомила, що також не закриватиме навчальні заклади через заходи для зменшення споживання газу. "Львівські школи та дитсадки не закриватимуть через газову кризу", - повідомила прес-служба Львівської міськради. Там зазначили, що подачу тепла до навчальних закладів буде переведено в ощадливий режим. При цьому у приміщеннях буде забезпечено температуру необхідну для комфортного навчального процесу.

"Призупиняти навчання в школах і садочках Львова не будуть. Станом на сьогодні опалення подається до усіх споживачів теплопостачальних підприємств: населення, школи, садочки, лікарні, поліклініки. На вихідні дні у навчальних закладах буде підтримуватися мінімальна температура, яка дозволяє працювати системі теплопостачання і уникнути замерзання трубопроводів", - зазначили у прес-службі.

Миколаївська область також відмовилася закривати школи для економії газу. "В Миколаївській області не зупинятимуть роботу шкіл і вищих навчальних закладів на період з 2 по 7 березня ради скорочення споживання газу", - написав у соцмережі голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

За словами Савченка, наразі в області більше 50% учбових закладів знаходяться на альтернативному опаленні, відповідно освітня сфера значною мірою не вплине на загальний об'єм споживання газу в області.

Савченко додав, що ОДА домовилася з промисловою сферою і вона скоротить своє споживання газу на рекомендовану частку - 10%.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: