​Слід чекати на пожвавлення співпраці: Новим прем’єр-міністром Хорватії стане великий друг України

Андрій Плєнковіч як голова комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС зробив чимало для підтримки нашої держави на шляху євроінтеграції, політичних та економічних реформ, наразі хорватський консерватор займе провідну посаду у власній країні

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович доручила лідеру консервативного Хорватського демократичного союзу Андрею Плєнковічу сформувати новий уряд цієї країни, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

ХДС виграв 61 зі 151 місця в парламенті на дострокових виборах, які відбулися 11 вересня і уклав коаліційну угоду з невеликою правоцентристською партією Міст минулого тижня. Коаліція також має підтримку від етнічних меншин, які мають вісім місць у парламенті.

"Я хочу якомога швидше сформувати Кабінет міністрів. Робота майбутнього уряду в першу чергу буде орієнтована на економіку. Зараз ми починаємо серйозну роботу", - сказав він.

Плєнковіч тепер є 30 днів, щоб отримати схвалення парламенту щодо нового уряду і повинен швидко знайти спосіб стимулювати помірне зростання економіки приблизно на 2% в цілях управління високим рівнем державного боргу на рівні близько 85% ВВП і безробіття 3 13%.

Плєнковіч наразі має 91 підпис від депутатів, з додатковою підтримкою не лише з етнічних меншин, але і від інших дрібних партій.

Андрей Плєнковіч - хорватський юрист, дипломат і політик. Депутат Європейського парламенту, з осені 2014 року голова комітету парламентської співпраці між Україною та ЄС, одночасно є заступником глави комітету закордонних справ. Керівник Хорватської демократичної співдружності з 21 червня 2016 року.

Пан Плєнкович є твердим прихильником територіальної цілісності України, реінтеграції її окупованих територій Донбасу та Криму.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...