"СНД ніяк не заважало Україні йти у Європу": Постпред Росії назвав "справжні цілі" Порошенка

За словами Андрія Шведова, рішення Києва закрити постпредство при СНД "було передбачуваним".
СНД. Ілюстрація: Обозреватель.

Вихід України з СНД практично не вплине на роботу організації. Про це "Известиям" заявив постійний представник РФ при співдружності Андрій Шведов, передають Патріоти України.

За його словами, рішення Києва закрити постпредство при СНД "було передбачуваним", а сенс цього кроку нібито полягає в прагненні "повністю відірвати Україну від Росії". "Розрив з СНД Київ підносить як єдино вірний шлях для власної успішної інтеграції з Заходом. Однак можливість по-іншому рухатися до цієї мети, безумовно, завжди була і є. Якщо завдання дійсно полягало в тому, щоб просунутися до ЄС, то СНД ніяк не заважало українській стороні активно цим займатися", - заявили в Росії.

На думку Шведова, "ресурси регіонального співробітництва посилювали б внутрішній потенціал прагнучої в Європу країни, тим більше що мова йде про складний і довгостроковий процес". "Однак ці міркування, цілком прагматичні, не мали, судячи з усього, значення, а геополітичний задум стратегів українських подій полягав в іншому - повністю "відірвати" Україну від Росії і СНД. Наскільки реалізований ними сценарій прискорив розвиток країни - судити українським громадянам", - висловив свою думку представник РФ.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...