Сноуден воліє проміняти "свободу" в Росії на в'язницю в США

Едвард Сноуден має намір продовжувати свою діяльність незалежно від того, де він живе. За його словами, на початку свого шляху він очікував гіршого результату, хоча "ніколи не вибирав бути в Росії".

Едвард Сноуден. Фото: ru.rfi.fr.

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден заявив, що хотів би повернутися в США, однак незалежно від місця перебування має намір продовжувати свою діяльність. Про це викривач системи тотального стеження Агентства національної безпеки (АНБ) повідомив в ході відеоконференції в Бруклінській музичній академії (BAM), передають Патріоти України з посиланням на РІА Новини.

"Що відбувається особисто зі мною в даному контексті і в контексті нашої країни, не так важливо. І я змирився з цим", - сказав Сноуден, беручи участь у фестивалі BAM по відеозв'язку. Він зізнався, що на початку шляху "очікував гіршого результату". "Я ніколи не вибирав бути в Росії, і я б вважав за краще повернутися в свою країну", - сказав Сноуден.

Однак Сноуден запевнив, що в разі відмови він "продовжить працювати з тією ж ефективністю". З лютого 2014 року Сноуден також увійшов до складу директорів фонду "Свобода преси" (Freedom of the Press Foundation).

Раніше мільярдер Дональд Трамп, який претендує на пост президента США від Республіканської партії, заявив, що Сноуден є шпигуном і повинен повернутися в США для суду, "і якщо Росія поважає нас як країну, вона повинна повернути його".

Сноуден в червні 2013 року передав газетам Washington Post і Guardian ряд секретних матеріалів про програми стеження спецслужб США і Великобританії в інтернеті. Він вилетів в Гонконг, а звідти в Москву, де деякий час перебував в транзитній зоні московського аеропорту: після того, як Сноуден прибув в аеропорт Шереметьєво з Гонконгу, американська влада анулювали його паспорт, це стало юридичною перешкодою для того, щоб він міг в той момент покинути територію РФ.

Пізніше Росія надала Сноудену тимчасовий притулок терміном на рік за умови, що він припинить свою діяльність проти США. Першого серпня 2014 року Сноуден отримав трирічну можливість проживання, яка дозволяє йому подорожувати не тільки по Росії, але і за її межами.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...