Соня Кошкіна звинуватила Порошенка у змові з Медведчуком за планом, схваленим Путіним

Врешті-решт всі всіх надурять, переконана авторка

Соня Кошкіна. Фото: соцмережі.

Керівник партії "За життя", нардеп Вадим Рабінович і один із лідерів Опозиційного блоку, також народний депутат Сергій Льовочкін 12 вересня заявили про готовність двох політсил об'єднатися не випадково, а в межах плану, який схвалили як президент України Петро Порошенко, так і президент РФ Володимир Путін. Про це пише у сьогоднішній статті головред LB.ua Соня Кошкіна, передають Патріоти України.

За даними її джерел, унаслідок політичних домовленостей президентом має стати Порошенко, співголова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко одержає прем'єрство, а для кума Путіна, голови руху "Український вибір" Віктора Медведчука, передбачено посаду спікера. "Зрозуміло, весь цей публічний спектакль було розіграно з єдиною метою – легітимізувати рішення. Уже ухвалене. Освячене Банковою і благословенне Володимиром Путіним – так в усякому разі стверджують учасники процесу. Рішення, за підсумками якого складається наступна перспектива: президентство для Порошенка, прем'єрство для Бойка, широка коаліція в майбутньому парламенті, спікерство для Віктора Медведчука (я зараз не жартую) і – найстрашніше – "мир на Донбасі" на умовах Кремля", – пише Кошкіна.

Із планом категорично не згодна та частина Опозиційного блоку, яка близька до бізнесмена Ріната Ахметова, у той час як "крило" Дмитра Фірташа готове піти на союз із Медведчуком, додає вона. Саме з цими розбіжностями пов'язаний розкол парламентської фракції. "І ось у середу синхронно публікують "об'єднувальні" заклики Рабіновича і Льовочкіна. Які ще зовсім недавно перебували у фазі відкритої взаємної війни компроматів. База – домовленості, досягнуті Віктором Медведчуком і Сергієм Льовочкіним. І нібито підтверджені Юрієм Бойком під час останньої його зустрічі з Путіним (які у них відбуваються останнім часом частіше, ніж у Ромео і Джульєтти побачення).

Суть домовленостей: союз Бойка – Льовочкіна і Рабіновича – Медведчука забезпечує об'єднання умовних "біло-блакитних", консолідацію їхнього електорату і, як наслідок, проходження Бойка у другий тур. Де його зустрічає "головний борець проти проросійського реваншу" Петро Порошенко. Після чого – до парламентських – вони спільно створюють широку коаліцію, Бойко одержує прем'єрську посаду, Медведчук – спікерську, і так рулять країною. Яка – і це головний можливий посил для виборців як "біло-блакитних", так і Порошенка – здобуває мир на Донбасі. Щоправда, за фактом – на умовах Путіна, який із першого дня агресії планував повернути окуповані території на правах широкої автономії", – стверджує журналістка.

Для України водночас буде перекреслено будь-які спроби інтеграції із Заходом, зазначає вона. Жуналістка перераховує вади цієї стратегії. "Перше – позиція Порошенка. Звичайно, у другому турі Юрій Бойко – куди кращий для нього опонент, ніж Юлія Тимошенко. Тому в середу, начитавшись Facebook Рабіновича і Twitter Льовочкіна, на Банковій відкривали всі наявні запаси шампанського. Однак новоявленій "біло-блакитній коаліції" було б украй наївно вважати, що в обмін на їхню згоду зіграти "двосторонку" на президентських вони дійсно одержать щось після перемоги Петра Олексійовича. Наступний важливий момент: категорично проти об'єднання частини ОБ і "За життя" виступають "ахметовці". Акціонери групи та її політичні фронтмени дізналися про те, що відбувається... зі ЗМІ. Хоча "фірташівські" нещодавно весело рапортували Банковій: мовляв, "ахметовці" об'єднання підтримують. Як самовпевнено сказав мені ввечері четверга один із лідерів цієї групи: "Куди вони ("ахметовські" тобто, – С. К.) подінуться?!" – розповідає автор. Журналістка вважає, що підсумком цих розбіжностей може стати "остаточне розлучення" Ахметова і Фірташа та старт нових "біло-блакитних" проектів після найближчого з'їзду Опозиційного блоку.

Джерело: LB.ua

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...